Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

2 μονο θεσεις ακομα για την τάξη του διάσημου τσελίστα Michal Flaksman!!

Λογω μεγάλης ζητησης των σπουδαστων για την ταξη του κυριου Flaksman σας ενημερωνουμε οτι υπαρχουν διαθεσιμες αλλες μονο 2 θέσεις για σπουδαστες που θελουν να κανουν μαθημα μαζι του!!


Ο τσελίστας Michael Flaksman γεννήθηκε το  1946 στην πόλη Akron του Ohio,Η.Π.Α.  Ξεκίνησε μαθήματα βιολοντσέλου με τον Ernst Silberstein, κορυφαίο τσέλο της Ορχήστρας του Cleveland, συνέχισε με τον μαθητή του Casals Maurice Eisenberg και τέλος με τον Antonio Janigro σε Salzburg και Stuttgart.
Έλαβε μέρος επανειλημμένως σε master classes με τους Leonard Rose και Josef Gingold (μουσική δωματίου)  στο “Meadowmount”,  τη θερινή σχολή του Ivan Galamian.Έφηβος ακόμη, κέρδισε υποτροφία για το Φεστιβάλ “Tanglewood” της BostonSymphony, που του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει υπό τη διεύθυνση των ErichLeinsdorf και Seiji Ozawa. Εκεί, έπαιξε επίσης στο Tanglewood Ensemble for New Musicυπό τη διεύθυνση των Gunther Schuller και Ιάννη Ξενάκη. Στο Πανεπιστήμιο Harvard παρακολούθησε μαθήματα με τους Luise Vosgerchian καιLeon Kirchner, ανάμεσα σε άλλους. Οργάνωσε και συμμετείχε σε συναυλίες μουσικής δωματίου με τους συμφοιτητές του Ursula Oppens,  James Oliver Buswell,  Seth Carlinκαι Tyson Street. Κατόπιν υπήρξε κορυφαίος τσελίστας της Harvard-RadcliffeOrchestra υπό τη διεύθυνση του Henryk Swoboda.Έπειτα από μία περίοδο σπουδών στο Παρίσι με την Nadia Boulanger (αρμονία και σύνθεση) και τον Paul Tortelier (τσέλο), και συναυλιών με την Royal Philharmonic Orchestra, το 1969 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Harvard με το πτυχίο Bachelor of Arts.
Στο Φεστιβάλ “Marlboro” ο Flaksman έπαιξε μουσική δωματίου με τους Rudolf Serkin, Felix Galimir, και με μέλη των Κουαρτέτων Budapest και Guarneri. Επιπλέον, συμμετείχε στα master classes του Pablo Casals και στις ηχογραφήσεις του σε έργα Bach και Beethoven.Ο Flaksman έχει παίξει ως  τσελίστας και κορυφαίος στις ορχήστρες National Arts Centre,  Ottawa, HamiltonPhilharmonic και Lakehead Symphony (Καναδάς), στις Berne και Basle Symphony and Opera Orchestras καθώς και στοChamber Ensemble Radio Berne (Ελβετία), στην Württemberg Chamber Orchestra (Γερμανία) και στην CamerataAcademica του Salzburg (Αυστρία). Στον Καναδά, υπήρξε μέλος του “The Revolutionary Bow” – ενός κουαρτέτου εγχόρδων που παρουσίαζε συναυλίες τόσο crossover όσο και κλασικής μουσικής, και το οποίο περιόδευε τον Καναδά με μουσικούς άλλων στυλ, εκτός κλασικής μουσικής.Μία υποτροφία του Fulbright Foundation  του έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσει μεταπτυχιακές σπουδές με τον Antonio Janigro, πρώτα στο Düsseldorf, ύστερα στο “Mozarteum” του Salzburg (εκτός των μαθημάτων μουσικής δωματίου με τον Sándor Végh) και τέλος στηνMusikhochschule Stuttgart. Ο Flaksman εργάστηκε ως βοηθός του Janigro στις δύο τελευταίες πόλεις.Από το 1975 έχει διδάξει σε αμέτρητα διεθνή master classes και έχει προσκληθεί ως επισκέπτης καθηγητής σε διάφορα ιδρύματα και μέρη του κόσμου: Διεθνής Θερινή Ακαδημία “Mozarteum”, Ακαδημία Chopin στην Βαρσοβία, Κολλέγιο Oberlin, Padua, Bari,Danzig, Seoul, Taipei και αλλού.
Το 1978 ίδρυσε τα “Carl Flesch Courses” στο Baden-Baden. Σήμερα είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής δύο φεστιβάλ  στηνΙταλία: του “Carl Orff Festival” στην Apulia και του “Ascoli Piceno Festival” στο Ascoli Piceno, Marche. Από το 1980 έως το 1990 ο Flaksman δίδαξε το αυτόνομο master class τσέλου στο Ωδείο του Schaffhausen (Ελβετία). Παράλληλα, δίδαξε ως Καθηγητής στο California State University της πόλης Fresno. Το 1987 μετακόμισε από την California στηνStuttgart Musikhochschule για να αντικαταστήσει τον Καθηγητή Antonio Janigro, ο οποίος αποσύρθηκε για λόγους υγείας.
Από τον Οκτώβριο του 1991 είναι μόνιμος Καθηγητής στην Mannheim Musikhochschule (Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών) της Γερμανίας. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Hochschule επί τέσσερεις περιόδους, από τον Σεπτέμβριο του 1999 ως τον Αύγουστο του 2010, έχοντας ήδη υπηρετήσει πολλά χρόνια ως Υπεύθυνος του Τμήματος Εγχόρδων. Ως διοικητικός με ευχέρεια σε πολλές γλώσσες, επέβλεψε τη δημιουργία και την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων για τηνMannheim Hochschule, δημιουργώντας ένα δίκτυο περίπου 20 ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.
Είναι ενεργός ως σολίστ στην Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη, και στην Άπω Ανατολή. Νικητής διεθνών διαγωνισμών – New York (Rockefeller), Barcelona (Casals), Bologna  (Accademia Filarmonica) – o Michael Flaksman είχε την ευτυχία να συμπράξει με σπουδαίους μουσικούς της προηγούμενης γενιάς (Végh, Serkin, Zsigmondy, AlbertoLysy, Jean Fournier) και της επόμενης (K. Bogino, V. Mendelssohn, A. Weiss, J. Menuhin, etc.). Οι ηχογραφήσεις CD του περιλαμβάνουν τις Έξι Σουίτες του J. S. Bach, το πλήρες έργο του Gabriel Fauré για τσέλο και πιάνο, καθώς και έργα των Schumann, Mendelssohn, Pergolesi και άλλων, εκτός των έργων για τσέλο και ορχήστρα που έχουν γραφτεί για τον ίδιο (π.χ., “Der Weinstock” του Klaus Cornell ή το “Concertpiece” του Jack Fortner).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου